پرسش و پاسخ های پرتکرار کرونایی

واکسن کرونا عوارض دارد؟
هدف ما در این مقاله از سایت تامین شو پاسخ به پرتکرارترین سوالات مرتبط با کرونا بوده و سعی بر ارائهی کاملترین و در عین حال صحیحترین پاسخ ممکن داشتهایم. لذا اگر سوالی در زمینه بیماری کرونا و واکسن های موجود برای مهار این ویروس دارید, این مقاله را تا انتها مطالعه کنید. در پاسخ به اولین سوال میتوان اینگونه توضیح داد که در کل تمام انواع واکسن های کرونا حاوی ویروس ضعیفشده یا بخشی از ژنوم ویروس هستند. به همین دلیل عوارضی چون تب و لرز, بدندرد, دردهای عضلانی, درد مفاصل و همینطور سرگیجه و حالت تهوع را به همراه دارند؛ اما همگی اینها نشانهی مبارزه بدن با عامل خارجی و تلاش برای ساخت پادتن است. پس نگرانیهای بیمورد در این زمینه را کنار گذاشته و با اطمینان داشتن به علم, واکسن بزنید. برای تکمیل اطلاعات خود درزمینهٔ واکسن کرونا پیشنهاد میکنیم به مطلب جامعی تحت عنوان واکسن بزنیم یا نه در بخش مقالات مراجعه کرده و حتماً آن را مطالعه کنید.
کی باید تست کرونا داد؟
علاوه بر الزام تست دادن در زمانی که علائمی از بیماری را دارید, هنگامی که با یک فرد آلوده در تماس بوده اید نیز فارغ از داشتن یا نداشتن علائم باید تست کرونا داده و از سلامت خود اطمینان حاصل کنید؛ چرا که در صورت ابتلا به ویروس ممکن است باعث انتشار صعودی بیماری در بین نزدیکانتان گردید. یکی از اصلیترین راهها برای کنترل بیماری نیز یافتن بهموقع افراد آلوده ایست که علائمی از بیماری ندارند. همینطور دقت داشته باشید که حالت نهان بیماری بین ۵ تا ۱۴ روز بوده و در این مدت ممکن است علاوه بر نداشتن علائم, نتیجه تست کرونای فرد نیز منفی باشد. مرکز کنترل بیماری آمریکا توصیه میکند که در صورت مثبت شدن نتیجه تست, فرد تا ۱۰ روز قرنطینه گردد. همانطور که میدانید, دو نوع تست کرونا به نامهای تست PCR و تست آنتیبادی وجود دارد که تست پی سی آر از طریق نمونهگیری با سواپ از بینی و تست آنتیبادی از طریق آزمایش خون انجام میشود.
واکسن سینوفارم یا برکت؟
برای پاسخ به سؤال واکسن برکت خوبه یا سینوفارم, باید به مقایسه این دو واکسن پرداخته و ساختار, عوارض و درصد ایمنی این دو را بررسی کنیم. واکسن سینوفارم ساخت موسسه میکروبشناسی ووهان چین و واکسن برکت یا کووبرکت (CO-BAREKAT) حاصل تحقیق و مطالعه محققان ایرانی است. هر دو واکسن نحوه ساخت و ترکیبات مشابهی داشته و از ویروس غیر فعال یا کشته شده کرونا در آن ها استفاده شده است. کارایی و اثربخشی هر دو واکسن بالا بوده و پس از تزریق دوز دوم مقدار کافی از آنتیبادی در بدن تولید میگردد. واکسن برکت و واکسن سینوفارم در عوارض پس از تزریق نیز تفاوت چندانی نداشته و ممکن است فرد دچار تب و لرز, درد مفاصل و خستگی و بدندرد گردد که نهایتا دو روز بعد برطرف خواهد شد. در مقایسه درصد ایمنی نیز میتوان گفت که واکسن برکت تا ۹۳ درصد و واکسن سینوفارم تا ۸۰ درصد بدن را در مقابل بیماری ایمن میکند.
واکسن سینوفارم بهتر است یا آسترازنکا؟!
یکی از جالب ترین بحث های این روزها درمورد واکسن این است که گروهی که واکسن آسترازنکا زده اند به افرادی که واکسن سینوفارم یا برکت زده اند فخر فروخته و خود را ایمن تر میدانند. به این دلیل که اعتماد کردن به واکسن چینی را اشتباه دانسته و واکسن مورد تایید اتحادیه اروپا را استانداردتر میدانند؛ اما جالب است بدانید واقعیت خلاف تصور عموم بوده و درصد ایمنی آسترازنکا ۶۳ درصد است. در حالی که واکسن سینوفارم بدن را تا ۸۰ درصد مقاوم کرده و ایمنی بالاتری دارد. بعلاوه عوارض مشاهده شده از واکسن آسترازنکا در برخی موارد شدیدتر بوده و فرد پس از تزریق نیاز به استراحت مطلق برای بهبودی کامل دارد. برای اطلاعات کامل تر در این مورد توصیه میکنم مقاله معرفی انواع واکسن کرونا را مطالعه کنید
مراکز تزریق واکسن آسترازنکا کجاست
گفتنی است که هیچ مرکز واکسیناسیونی, یک واکسن را به طور مخصوص تزریق نکرده و مجموعه ای از واکسن های موجود در کشور در بین مراکز و پایگاه های واکسیانسیون به طور یکسان توزیع میگردد. همانطور که میدانید, واکسن غالب موجود در مراکز واکسن کرونا, سینوفارم بوده و در برخی مراکز نیز واکسن برکت یا آسترازنکا تزریق میگردد. به همین دلیل در اکثر مراکز واکسن کرونا, هم اکنون واکسن سینوفارم در نوبت اول تزریق میگردد. برای افرادی که دوز اول واکسن برکت یا آسترازنکا را دریافت کرده اند و برای دوز دوم به مرکز واکسن کرونا مراجعه میکنند نیز از همان واکسن دریافتی اولیه (برکت یا آسترازنکا) تزریق میشود.
بعد از واکسن کرونا چی بخوریم؟
ماده غذایی ویژه یا رژیم غذایی مخصوصی برای دوران واکسیانسیون وجود ندارد؛ اما استفاده از مواد غذایی مفید و مقوی برای تقویت سیستم ایمنی و کاهش عوارض احتمالی کمککننده است. به همین دلیل لازم است تا قبل از دریافت واکسن حتماً صبحانهی کامل یا یک میان وعده مقوی مانند میوه, شیر یا تخممرغ مصرف کرده و شب قبل از واکسیانسیون نیز از انواع سوپ استفاده کنید. بعد از واکسن زدن حتماً مقدار زیادی مایعات گرم ازجمله آب بنوشید. بهعلاوه میوههای آبدار یا سوپها نیز در کمک به سیستم ایمنی و بهبود عملکرد بدن تأثیر بالایی دارند. آجیلها و مغزها و انواع ماهیهای چرب در کمک به سیستم ایمنی در رفع التهاب مفید هستند. برای رفع تب میوهها, مواد غذایی آبدار و آب فراوان, در صورت بدندرد و خستگی عضلانی, ماهیهای چرب و امگا ۳, در صورت ضعف و بیحالی از شربت عسل به همراه سیاهدانه و در صورت داشتن حالت تهوع از تکههای میوه یخزده مخلوط با آبمیوه رقیقشده استفاده کنید.
بعد از واکسن کرونا چه کنیم؟
بعد از دریافت واکسن حتماً تا نیم ساعت در مرکز واکسن کرونا بمانید. چرا که ممکن است عوارض رایجی چون سردرد و سرگیجه داشته باشید که در این صورت, رد شدن از خیابان و یا رانندگی کردن ممکن است کار بسیار خطرناکی باشد. بعد از رسیدن به خانه و در صورت ادامهدار بودن عوارض واکسن کرونا فقط به استراحت پرداخته و مایعات گرم بنوشید. استفاده از غذاهای مقوی, سوپها, میوهها, شیر گرم و استراحت کافی خیلی زود تمام عوارض واکسن کرونا را برطرف کرده و بهبود میابید. در صورت عدم بهبود پس از دو روز و تداوم سردرد, بیحالی و دردهای عضلانی به پزشک مراجعه کنید. اما این را نیز در نظر داشته باشید که تب, گلودرد, آبریزش بینی و یا سرفه جزو عوارض واکسن نبوده و ممکن است نشانه آلوده شدن به ویروس باشد.
چرا برخیها باوجود واکسینه شدن در اثر این بیماری از دنیا میروند؟
عدهای گمان میکنند که پس از دریافت دوز اول یا حتی دوم واکسن کرونا در مقابل بیماری ۱۰۰ درصد مقاوم شده و دیگر احتمال مبتلا شدن آنها به ویروس کاملاً صفر است و با این فرضیه دیگر اعتقادی به رعایت پروتکلهای بهداشتی ندارند. همین کار باعث میشود فرد در حالی که حتی هر دو دوز از واکسن را دریافت کرده, به بیماری مبتلا شود و در مواردی جان خود را هم از دست بدهد. لازم به ذکر است که بدن پس از دریافت دوز دوم واکسن, ۳ الی ۴ هفته زمان نیاز دارد تا مقدار کافی از پادتنهای لازم جهت مقابله با کرونا را تولید کند. طی این مدت فرد همچنان در مقابل بیماری آسیبپذیر بوده و ممکن است بهراحتی آلوده گردد. همچنین بعد از ۴ هفته و ساخت پادتن, بدن با توجه به نوع واکسن تا ۹۰ درصد مقاوم شده و هنوز ۱۰ درصد احتمال آلوده شدن به ویروس وجود دارد. پس حتی در صورت دریافت هر دو دوز واکسن, در مکانهای شلوغ از انواع ماسک تنفسی و الکل ضد عفونی کننده دست استفاده کرده و مراقب سلامت خود باشید.
استخر رفتن ممکن است باعث آلوده شدن به کرونا شود؟
در استخر از کلر برای پاکسازی و ضدعفونی کردن آب استفاده میشود که یک ماده ضد میکروب قوی بوده و ویروس کرونا را نیز در مدت زمان ۳۰ ثانیه از بین میبرد. در نتیجه احتمال وجود ویروس کرونا در آب استخر وجود ندارد. البته در تمام مکان های عمومی باید پروتکلهای بهداشتی و فاصله اجتماعی رعایت گردد؛ که استخر نیز از این قاعده مستثنا نبوده و افراد باید با فاصله از هم شنا کنند. علاوه بر این, استخرهای روباز با جمعیت کمتر در هر سانس, گزینه بهتری نسبت به استخرهای سرپوشیده و شلوغ میباشد. استفاده از بروشورها و پوسترهای اطلاعات کرونایی شامل جلوگیری از تجمع و یا عدم تخلیه ترشحات دهان و بینی در آب استخر نیز از مهمترین بخشهای رعایت بهداشت در استخر میباشد.
واکسن روی کرونا دلتا هم تأثیر دارد؟
آمارهای زیادی در این خصوص وجود دارد که میگویند تست کرونا افراد واکسینه نشده در مقابل افراد واکسینه شده, ۳ برابر بیشتر مثبت شده و در اکثر موارد نیز فرد به نوع دلتا از ویروس کرونا مبتلا بوده است. واکسن کرونا بدن را در مقابل آلوده شدن به ویروس حداکثر تا ۹۰ درصد مقاوم کرده و حتی اگر فرد به کرونا دلتا نیز مبتلا شود به دلیل وجود آنتیبادیهای موجود از ویروس در بدن, سیستم ایمنی باقدرت بیشتری با عامل ویروسی مبارزه میکند و احتمال مرگ شخص بسیار کاهش مییابد.
واکسن کرونا و نازایی؟
بازهم برای پاسخ به این سؤال مانند پرسش قبل باید به آمارها سرزده و به تحقیق و بررسی بپردازیم. تاکنون هیچ گزارش یا اطلاعاتی برای تایید این فرضیه وجود نداشته و قادر به تایید آن نیست. برخی افراد ادعا دارند که پروتئین موجود در واکسن کرونا مشابه یکی از پروتئینهایی است که در تشکیل جفت نقش دارد. درنتیجه این شباهت, پادتنهایی که بدن در مقابل ویروس کرونا میسازد, ممکن است بعدها به پروتئين مشابه در جفت نیز حمله کرده و سبب نابودی جفت, عدم تشکیل جنین و بهتبع ناباروری شود؛ اما این فرضیه به طور کامل از سوی پزشکان رد شده است. چرا که اگر بدن در هر بار واکسن زدن و تولید پادتن دچار سردرگمی شود, پس بعد از هر بار عفونت باید به اعضای داخلی خود حمله کند که چنین چیزی اصلاً منطقی نیست.
درون واکسن کرونا میکروچیپ کار گذاشته اند؟
ایده اصلی این شایعه از طریق دستبهدست شدن عکسی از یک سرنگ در فضای مجازی که درون آن میکروچیپی بهاندازه سر سوزن وجود داشت شکلگرفت و ادامه یافت. عکس صحت دارد و میکروچیپ موجود حاصل تحقیق دانشمندان دانشگاه کلمبیاست؛ اما این میکروچیپ هنوز در مرحلهی تحقیق و بررسی بوده و توانایی کنترل شدن بهصورت حرفهای از بیرون را ندارد. هدف دانشمندان از تولید این میکروچیپ استفادههای پزشکی و درمان آسانتر زخمها و بیماریهای داخلی بوده و اصلاً ارتباطی بین این قطعه و واکسن کرونا وجود ندارد. این محصول در طرح اولیه تنها قادر بهاندازه گیری دمای بدن انسان بوده و هنوز به تست انسانی نرسیده است. دانشمندان دانشگاه کلمبیا این شایعات را کاملاً رد کرده و اعلام کردند که این میکروچیپ یکدهم میلیمتری حداقل تا ۱۰ سال آینده نیازمند تحقیق و بررسی بوده و قابلیت استفادهی حرفهای نخواهد داشت. بیل گیتس نیز اتهاماتی از قبیل تلاش او برای تزریق میکروچیپ به مردم و کنترل آن ها در آینده را کاملاً رد کرد و گفت: من هیچگونه برنامه و هدفی از این قبیل نداشته و میکروچیپ در آدمها کار نمیگذارم.
واکسن کرونا بدن را آهنربا میکند؟
علت این ادعا وجود مقادیر میکروسکوپی از آلومینیوم در ترکیب برخی از واکسنهاست؛ اما در هیچیک از نمونههای موجود از واکسن کرونا هیچ مولکول آلومینیومی وجود ندارد. تازه اگر هم ذرات ریزی از آلومینیوم درون واکسن باشد, آنقدر خاصیت آهنربایی قدرتمندی ندارد که بتواند بدن شمارا آهنربا کند. به همین دلیل عکس معروفی که واکسن کرونا باعث مغناطیسی شدن بدن و چسبیدن قاشق به بازوی فرد شود, کاملا مضحک و غیرمنطقی است. در این خصوص, یک پژوهشگر آهنرباهای قوی و مغناطیس از آزمایشگاه ملی انگلیس, این ادعا را کاملاً بیاساس خوانده و میگوید: سرسوزن واکسن بهقدری نازک است که حتی قویترین آهنربای جهان هم در آن سایز بسیار ریز خاصیت خود را ازدستداده و قادر به چسباندن قاشق به بازوی شما نیست.
داغ کردن غذا باعث از بین رفتن ویروس کرونا میشود؟
بالا بردن دما تا ۷۰ درجه و داغ کردن غذا به مدت ۵ دقیقه در این دما, باعث از بین رفتن ویروسها و میکروبها از غذا میگردد. در نتیجه اگر از سلامت و بهداشت غذایی که از بیرون تهیهکردهاید مطمئن نیستید, آن را با شعله بالا به مدت ۵ دقیقه داغ کنید تا کاملاً تمیز و قابلاطمینان گردد.
واکسن کرونا باعث تغییرات ژنتیک میشود؟
بیش از ۲ میلیارد واکسن تاکنون در سراسر جهان به مردم تزریقشده و دو ابرسازمان یعنی اتحادیه اروپا و مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا, بر تمام مراحل تولید و توزیع واکسن نظارت دارند. در طی این مدت نه سازمان جهانی بهداشت و نه هیچیک از اتحادیههای بزرگ دیگر گزارشی مبنی بر آهنربا کردن بدن, میکروچیپ داشتن, تغییرات ژنتیک و یا نازایی براثر کرونا را تایید نکرده و استفاده از واکسن را به تمام مردم جهان توصیه میکنند.